Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Το καΐκι του Μιχάλη!


17 Δεκεμβρίου 2012

Πόρτο Γερμενό

Καλές γιορτές!!

Αγαπημένοι μου φίλοι,

εύχομαι οι γιορτές που έρχονται, γιορτές μια τόσο δύσκολης χρονιάς, να είναι όσο γίνεται πιο χαρούμενες, ευτυχισμένες και γεμάτες ανθρώπους που μας αγαπούν και τους αγαπάμε γύρω μας, για να μπορέσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να ξεφύγει λίγο το μυαλό μας και να μπούμε στην νέα χρονιά λίγο πιο αισιόδοξοι και πιο αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε.

Καλές Γιορτές νάχουμε!!

Γεώργιος Καραϊσκάκης!


Ταφικό μνημείο και τύμβος στο Φάληρο!

14 Δεκεμβρίου 2012


 Πεδίο του Άρεως (φωτο 19/3/12)

Στην πλατεία ΗΣΑΠ του Νέου Φαλήρου, μπροστά από το Γήπεδο Καραϊσκάκη, υπάρχει μια μικρή πλατεία. Αν και πλατεία ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ξέρουμε αυτή μπροστά στο κεντρικό λιμάνι, και αυτή στο Φάληρο έχει το ίδιο όνομα.
Ήταν 23 Απριλίου του 1827 που στη φονική μάχη στο χώρο αυτό, αυτή που έμεινε στην ιστορία σαν «Μάχη του Φαλήρου», μια σφαίρα βρήκε τον μεγάλο εκείνο ήρωα, τον Γεώργιο Καραϊσκάκη Ήταν η μέρα της γιορτής του που άφησε την τελευταία του πνοή, με το κεφάλι ψηλά και βρίζοντας αυτόν που τον «χάλασε». Υπάρχει η άποψη πως το μοιραίο βόλι ήταν «φίλιο»!! Ήταν γνωστός αθυρόστομος ο Καραϊσκάκης και δεν χαριζόταν σε κανένα. Λέγετε λοιπόν πως είπε λίγο πριν αφήσει το μάταιο τούτο κόσμο: «Αν γίνω καλά θα τον χαλάσω εγώ αυτόν που με βάρεσε, αν ψοφήσω κλάστε μου το μπούτσο»!! Η έκβαση της μάχης ήταν ολέθρια για τους Έλληνες.
Τάφηκε στη Σαλαμίνα στο Ναό του Αγίου Δημητρίου.