Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Εικόνα κατάντιας!

10 Φεβρουαρίου 2013

Καθημερινά γύρω μας βλέπουμε πολλές εικόνες που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε σαν «κατάντια» γι αυτό τον τόπο. Μια «κατάντια» αποτέλεσμα αυτής της κρίσης που βιώνουμε καθημερινά.
Από πολλές μεριές ακούμε πως το μόνο που μας έχει μείνει είναι ο πολιτισμός. Μάλλον «παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του» όπως λέει και ο λαός μας. Η πραγματικότητα άλλα μας λέει.
Κυριακή σήμερα, καλός ο καιρός και πήγαμε μια βόλτα μέχρι το Άλσος Στρατού στου Γουδή. Εκεί βρίσκεται και η Εθνική Γλυπτοθήκη (από τον Ιούλιο του 2004), παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης. Το μοναδικό ίδρυμα της χώρας με αντικείμενο τη γλυπτική. Στην κεντρική είσοδο της η παρακάτω ανακοίνωση δείχνει το μέγεθος της «κατάντιας» μας. 
Μόνο δύο μέρες τη βδομάδα ανοικτή λόγω έλλειψης προσωπικού (!!!).  Και αυτές καθημερινές (προφανώς για να μην πληρώσουν υπερωρίες τα Σαββατοκύριακα). Ένας γονιός που θα ήθελε να πάει με την οικογένειά του μια Κυριακή, απλά περιορίζεται στον εξωτερικό χώρο, που ομολογουμένως έχει αρκετά και ενδιαφέροντα γλυπτά.
Για άλλη μια φορά αναρωτιέμαι αν έχει πάτο αυτή η κατρακύλα! 



Θλιβερή επέτειος!

8 Φεβρουαρίου 2013


Η 8η Φεβρουαρίου είναι μια θλιβερή επέτειος γι αυτόν τον τόπο! Και αυτό γιατί κατά τη μέρα αυτή έχουμε 3 θλιβερά γεγονότα:
  1. Το 1972 πεθαίνει ο Μάρκος Βαμβακάρης,
  2. Το 1980 πεθαίνει ο Νίκος Ξυλούρης
  3. Το 1981 21 νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Θύρα 7 του Σταδίου Καραϊσκάκη στον αγώνα Ολυμπιακού-ΑΕΚ.