Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

των Ελλήνων οι Κοινότητες



14 Μαΐου 2014

 Παρακολουθήσαμε χθες το βράδυ στο Θέατρο Πολιτών, στο Περιστέρι τη Μουσικοθεατρική παράσταση «των Ελλήνων οι Κοινότητες». Η παράσταση αυτή ήταν το θαυμαστό αποτέλεσμα συνεργασίας καθηγητών και μαθητών τριών σχολείων του Περιστερίου. Του 14ου Γυμνασίου, του 11ου Λυκείου και του 7ου Λυκείου της πόλης. 

Το θέμα της παράστασης ήταν οι αέναες περιπλανήσεις των Ελλήνων, τις περισσότερες φορές αναγκαστικές, ξεκινώντας από το ταξίδι του Οδυσσέα, πηγαίνοντας στην Αλεξάνδρεια του Καβάφη τις Ελληνόφωνες κοινότητες της Μεγάλης Ελλάδας στη Νότια Ιταλία, την Ανατολική Ρωμυλία, την Κωνσταντινούπολη, τον Πόντο, την Καππαδοκία
και τελειώνοντας στη Σμύρνη και την καταστροφή της.
Η παράσταση ήταν πολύ ψηλού επιπέδου, με τα παιδιά να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, είτε σα μέλη της χορωδίας, είτε σαν αφηγητές,
είτε σαν σόλο τραγουδιστές (δεν περίμενα να ακούσω τόσο υπέροχες φωνές από παλιούς μαθητές μου)
είτε, όταν χρειάστηκε σαν χορευτές. Μεγάλο πλεονέκτημα η ζωντανή μουσική με μουσικούς  που συνόδευαν την παράσταση με πιάνο, βιολί, κιθάρες και ταμπουρά και πλούτισαν με ιδιαίτερο τρόπο το τελικό αποτέλεσμα.
Το θέατρο ήταν γεμάτο και ο κόσμος συμμετείχε πολλές φορές τραγουδώντας τα γνωστά και αγαπημένα τραγούδια ή συνοδεύοντας με παλαμάκια.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους υπεύθυνους καθηγητές για τη δουλειά που έκαναν και το σίγουρα υπέροχο αποτέλεσμα που αυτή είχε!
Καλή πρόοδο στα παιδιά και πάντα τέτοια!

Μερικές ακόμα φωτογραφίες: 


  

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου